Här sitter vi nu och ska välja bilder till Ruth-publikationen. Vi har material från nästan tio årgångar av Harper's Bazaar att hämta ur, så det blir många darlings att döda.
Fler personer i vårt Hall of Femmes-team. Det här är Ika Johannesson, redaktör. Just nu förtjänar hon verkligen en stor glass, hon har arbetat hårt med att skriva, redigera, komplettera, justera och framförallt kvalitetssäkra texten till publikationen om Ruth Ansel som vi arbetar med. Ika startade tillsammans med Vejde Gustafsson tidningen Sex, en intervjutidning om populärkultur. Numera är hon redaktionsmedlem på Filter.
Vissa mornar ligger Bergsgatan där framför en som en konjunkturskurva över hur arbetsdagen kommer bli. Först står man där på toppen och blickar ut över hela världen som ett öppet fält. Sen går det bara nedåt. Och nedåt. Framåt kvällen lyfter det lite uppåt igen.
Låt oss presentera Moa, vår fantastiska projektledare som hjälper oss att samordna Ruth Ansels föreläsning. Moa är egentligen stylist och modedesigner och har haft egna märkena Mats&Moa och Schalin. Vi är hennes fans sedan tolv-års åldern då vi såg bilder på henne i Veckorevyn. Hon hade svart smink och Mimmi Pigg-tofsar i håret. Hon drev klubben Baby som tolvåringar inte fick komma in på och som fick oss att inse att mellanstadiets "disco" var för losers. Moa var stylist innan folk visste var det var och har jobbat med allt och alla, i Sverige och utomlands.
Ruth Ansel, legendarisk art director med över 50 år i branschen kommer till Stockholm i slutet av oktober på inbjudan av Hall of Femmes för att berätta om sitt yrkesliv. Hon har jobbat för tidningar som Harper's Bazaar, The New York Times Magazine och Vanity Fair och är en av förgrundsgestalterna inom vårt yrke. Ni kommer kunna läsa en hel del om Ruth här på bloggen framöver, var så säkra.
Vi heter Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio och i tio år drev vi designbyrån Hjärta Smärta. Efter några år som formgivare började vi leta efter förebilder. Vi kände att vi saknade kvinnor i branschen att spegla oss i.
Därför startade vi Hall of Femmes, ett projekt som sätter fokus på kvinnliga formgivare och art directors med lång erfarenhet av yrket. I mars 2009 åkte vi för första gången till New York för att intervjua några av designvärldens största namn – dessa intervjuer ligger nu till grund för en bokserie.
Vi ser fram emot ett långt yrkesliv. Med Hall of Femmes riktar vi ljuset mot dem som lyckats genomföra det.