onsdag 15 december 2010

Elefantmannen

Vi måste prata om tidningen Elephant.

Hur ska man förhålla sig till att en designtidning – en av få på marknaden – som är både snygg, modern och bra, inte kan tänka sig att skriva om någon kvinna också?

Vi gillar Peter Saville. Vi älskar Marc Farrow. Vi tycker att Fernando Gutierrez är jätte snyg... duktig. Och efter att ha läst intervjun med Vaughan Oliver i senaste numret är det omöjligt att inte lägga honom till sina favoriter. Så problemet är inte att vi inte gillar killarna – det är det att killarna inte gillar tjejerna.

Så hur ska man göra, ska man strunta i att köpa tidningen? Oj vad dom bryr sig. Skriva en gnällig feministisk insändare? För det älskar hela världen att läsa. Starta en likadan tidning och bara ha med kvinnor istället? För om man gör likadant fast tvärtom under en period kanske man någon gång i framtid(ning)en kan slippa dela upp allt i pojk- och flickgrupper? Som vi valt att göra med Femmes.

Vi tror inte att anledningen till att en tidning som Elephant är så könsstereotyp är att dom medvetet utesluter kvinnor, vi tror att anledningen är att dom omedvetet inte inkluderar kvinnor.
Men vi undrar ändå varför.

1 kommentar:

  1. Jag säger detsamma:
    http://kolla.se/2011/tidskrifter/tidningskronika-elephant-its-nice-that-och-little-white-lies/
    Kram
    Sara

    SvaraRadera