lördag 19 mars 2011

Ciara versus Kepler


Nu har vi fått full förståelse för varför det inte går släppa in kvinnor på designkontoren.

Häromdagen var en vanlig dag på jobbet. Vi satt djupt koncentrerade och skapade typografimallar, ni vet, man testar olika sifferkombinationer i tabeller och diskuterar saker som: ”Ska vi använda News Gothic eller Trade Gothic som komplementtypsnitt i rubrikerna?” ”Hm. Trade Gothic känns kanske lite för 90-tal, men å andra sidan är det mer högsmalt än News och då passar det bättre ihop med Kepler formmässigt ...”

Vi befinner oss som ni märker på vår vanliga höga intellektuell nivå.

Plötsligt kommer ett mail från Vanja, subject: Här kommer en liten sak till er! Vi tänker att lite bakgrundsmusik på vänstra skärmen medan vi jobbar på den högra skärmen aldrig kan vara fel.


Men plötsligt går det inte att tänka längre. Vi blir helt uppslukade av hennes moves, hennes tåhävningar, hennes baddräkt, hennes tuggummi, hennes päls och hennes snygga bil! Vi bara glor på den vänstra skärmen, vi kan inte längre koncentrera oss på den högra. Det är bara när Ludacris dyker upp som Trade och Kepler får tillbaka sin plats i strålkastarljuset för en stund. Vi som trodde att vi var hotta när vi satt med våra typsnitt känner oss plötsligt ... väldigt ordinära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar