torsdag 29 oktober 2009

Helgens viktigaste guide: Män som säljer mat


Vi har tagit fram den kompletta guiden till Stockholms matdiskar med bäst personal.

Fabrique bageri, Scheelegatan 6.
Enligt säkra källor har vi hört att utanför detta bageri rycker passerande kvinnor till som om de just fått en el-chock. Den fagre bagaren i fråga förefaller helt oberörd eftersom han förmodligen fått kvinnor att svimma sen den dag hans mamma födde honom.

Winjas ostkällare, Bergsgatan 24.
Tre spanjorer i varierade åldrar, får oss att handla ost väldigt ofta.

La Gazelle, Hötorgshallen.
Tunisiska gentlemanna (far)bröder. Underskatta aldrig den helgstämning som infinner sig när man blir kallad "Madame".

Köttdisken, Hötorgshallen, allra längst in till vänster,
Här får man en hel familj med pappa och fyra söner i blickfånget. Den yngsta sonen är duktigast.

Rolfs Kök, Tegnergatan 41.
Han den blonda.

Fiskdisken, Daglivs Klippet, St Eriksgatan 34
Ser väl sådär ut men blinkar alltid till oss med ena ögat. Så har ingen flirtat med oss sen vi gick på gymnasiet. Får oss att handla fisk flera gånger i veckan, och ibland flera gånger vid samma köptillfälle!

Akki Sushi, Folkungagatan 45
"Gudomlig sushi och otroligt trevlig personal!" enligt en recension av signaturen Jehanna. Tala ur skägget Jehanna och erkänn att du liksom vi är svaga för söta män i tofs som rör i små misosoppor.

Taylors and Jones, Hantverkargatan 12
Den av oss som äter kött köper hemgjord korv av dessa män. "Nästa vecka fyller vi två år och har jättebra priser! Säg det till alla dina kompisar." sa vår korvexpert idag. Sure Sweetie... du ska få ett blogginlägg, tänkte hjärnan.

Oljebaren, Torsgatan 48
När vi var yngre satte mannen i baren ihop fantastiska blandcds till oss. Numera får vi speciellt ihoplockade vinlådor. Ny ålder, samma höga nivå på urvalet – vinflaskor är de nya tolvtums singlarna.

7-eleven, Korsningen Hantverkargatan och Norra Agnegatan
När man plötsligt känner sig yr och glömt vad det var man beställde samt säger "tack" tre gånger på raken, då vet man att man att nu är det helg.

Vi får goda råd


Söndagsfrukost på hotellet. En av kvinnorna på bilden har en snodd jacka på sig. Vi översätter artiklarna om Ruth till engelska och sammanfattar de senaste dagarnas upplevelser. Ruth säger att det vi gjort är fantastiskt. Vi säger att det hon gjort är fantastiskt. Hon uppmanar oss att fortsätta att skapa våra egna uppdrag och menar att speciellt kvinnor måste göra det. "Sitt inte och vänta på att någon ska komma och ge er fantastiska uppdrag för det kommer inte att hända. Ingen förläggare kommer att söka upp er och fråga ifall ni har lust att göra den och den boken, ni måste själva bestämma er för vad det är ni vill."

Hon ger oss beröm och säger att Hall of Femmes är ett exempel på just det; vi startade på noll och har nu ett projekt som vi kan bygga vidare på och göra större. Vi skruvar på oss.
Vi kontrar med att hon borde göra en tjock bok med sina samlade arbeten. Hon skruvar på sig och säger att hon inte vill. Vi insisterar. Vi säger att hon måste göra det för att ingen annan kan berätta just hennes historia och att hon måste ge sin kunskap vidare. "Paula har gjort en bok..." säger hon med viss tvekan. Hon säger att dagarna i Stockholm har fått henne att tänka att det "kanske finns ett visst intresse för hennes arbeten".

We have a dream

När vi intervjuade Paula Scher sa hon att det dröjde väldigt många år innan hon träffade andra kvinnliga formgivare. Det fanns en annan kvinna som liksom hon ofta blev tillfrågad att sitta med i olika paneler men eftersom det alltid var antingen hon eller Paula som tillfrågades, och eftersom det bara fanns plats för en kvinna i varje panel så dröjde det många år innan de mötte varandra. Ibland sas det rakt ut berättar Paula "We need a woman speaker. Hur förolämpande är inte det? En kvinna för att fylla upp deras kvot."

När Ruth Ansel är i Stockholm ber hon om adresser till de andra kvinnorna vi träffat i New York. De bor i samma stad, känner till varandras arbeten men har aldrig träffats. Nu vill hon kontakta dom. Det här har satt igång storslagna drömmar i våra överhettade hjärnor. Vi ser alla kvinnorna samlade, i Stockholm eller på Manhattan. Vi ser en ikonisk gruppbild tagen av Annie Leibovitz. Vi ser hur bilden hamnar som ett utvikbart omslag till Vanity Fair, en tidning som också behöver bättra på sin kvot. Vi ser hur designvärlden aldrig blir sig lik igen.

onsdag 28 oktober 2009

Mer Ruth Ansel

Läs vad Johan Wirfält och Annina Rabe skrivit om i torsdags.

tisdag 27 oktober 2009

Måndagsmöte


Nu är det faktiskt vanlig måndag igen. Men inte riktigt, för vårt måndagsmöte kändes betydligt festligare än det brukar. Istället för att dela upp jobben, gnälla över sjukdomar (fast det skulle vara befogat just den här måndagen), och undra vems städvecka det är, sitter vi tillsammans med Ruth Ansel och Ika Johannesson och går igenom det sista med publikationen. Vi bestämmer oss för att lägga till sidor. Vi vill ha in mer av Ruths anekdoter och visa fler uppslag från Vanity Fair. Vi bestämmer oss också för att kalla publikationen för "boken", eftersom det faktiskt är vad den är. Ruth tittar på Vanity-uppslagen vi valt ut och upptäcker flera arbeten som hon glömt bort att hon gjort.

Så om ni vill ha mer av Ruth Ansel; någon gång de närmaste månaderna hoppas vi att "Dicks" people ska ha gett tillåtelse att vi visar lite jobb "Dick" gjort tillsammans Ruth Ansel och då kommer äntligen Hall of Femmes: Ruth Ansel ut.

måndag 26 oktober 2009

Kort sammanfattning

Dagens press

Läs krönikan i City som Johan Wirfält skrivit om Ruth Ansel-föreläsningen!

söndag 25 oktober 2009

Mera press

Köp Svenska Dagbladet idag!

lördag 24 oktober 2009

Klädbyte


Efter paus bestämde sig kvällens moderator Jan Gradvall att ta av sig den gula slipsen och byta till en kavaj med lite smalare ränder.

Image as language–and other thoughts on being an art director
























Så är det äntligen dags. För andra gången i sitt liv ska Ruth Ansel hålla en föreläsning. Den första gången var i Malmö i början av sjuttiotalet, den andra gången är märkligt nog också i Sverige, 2009 på Moderna museet. En gång däremellan ombads hon göra en föreläsning om Brodovitch. Begrunda detta. Att hon nu håller den första föreläsningen någonsin om sitt yrkesliv gör oss oerhört stolta och outhärdligt deprimerade.

Vi har sett ett snabbt genomdrag av föreläsningen dagen innan, fällt några glädjetårar och ryst av välbehag. Vi är ändå lika överväldigade denna gång. Anders Wester presenterar henne innan hon börjar, han liknar tidningsvärlden vid en plantskola för talanger och säger att Ruth är en av de främsta trädgårdsmästare som funnits. Panelen samtalar om tidningsformgivning och delar med sig av sin samlade erfarenhet av detsamma.

Auditoriet är proppfullt, folk sitter i gångarna. Det är ett fantastiskt spektra av branschmänniskor i alla åldrar – och våra mammor. Vår ticnet-kontakt Bachir ringer och frågar om vi kan lägga undan biljetter till några besvikna gäster som glömt hämta ut sina biljetter. Precis när vi ska stänga dörrarna kommer en personal från museet med någons ticnet-kvitto som det står Ruth Ansel på. "Finns det någon Ruth Ansel här? Det verkar som att hon spelat på hästar och glömt sitt kvitto. Synd om hon skulle ha vunnit att inte ha kvittot". Vi hann inte svara då, men svaret är detta: Nej, Ruth Ansel var inte i publiken denna gång, hon var föreläsaren. Hon hade inte vunnit på hästar just den här kvällen, men istället vann hon ca 330 svenska hjärtan.

Soundcheck

Mer förberedelser


Hela dagen går åt till förberedelser och vi hinner inte med hälften av vad vi hade tänkt. Det är slutsålt och våra mobiler ringer konstant eftersom folk vill ha biljetter.

Vi testar all teknik



Vår tekniker på Moderna museet heter Allan Sparrow, ett namn som vi tycker är i klass med James Bond. Han visar sig liksom agent 007 jobba bra undan stark yttre press. Han berättar att dom alltid brukar plocka in honom på de lite knepigare tillställningarna. Han har en okrossbar ficklampa från Clas Ohlson som Ruth Ansel blir mycket förtjust i. Hon har tagit med sig sin egen köksklocka för att klocka tiden. Spänningen är outhärdlig, föreläsningsklockslaget kryper närmare, vi är alla nervösa.

torsdag 22 oktober 2009

DN

Läs Dagens Nyheter idag!

onsdag 21 oktober 2009

Såhär ligger det till

Det går inte längre att boka biljetter på Ticnet, eftersom alla biljetter är sålda eller reserverade. Eventuellt ej uthämtade biljetter släpps till försäljning i morgon kl. 15, två timmar innan föreläsningen. Då köper man dom direkt hos ett ATG ombud alltså inte på Ticnet.

tisdag 20 oktober 2009

Evenemanget flyttar till Globen!

Neeeej, det gör det inte men nu är det endast ett fåtal biljetter kvar. Skynda er.

måndag 19 oktober 2009

Rätt person på rätt plats


Har ni sett hur perfekt den här kvinnan passar in på vårt kontor? Det är vår nya medarbetare Lisa Rydell. Så vass, så smart, så klok och så otroligt duktig. Lucky us.

lördag 17 oktober 2009

Rätt person på rätt plats

Jenny Holzer på Twitter.

Korrvända med Ticnet

–Hej. Jag ringer från designbyrån Hjärta Smärta. Det gäller våra biljetter till Ruth Ansel.
– Ja... hej?
– Vi har pratat en gång tidigare idag.
– Du ringde i morse...
– Jag undrar, texten på biljetterna ser... inte så bra ut och det här är ett designevent. Det är viktigt att biljetterna ser bra ut då. Vi jobbar med sånt här.
– Jag är ledsen men det går inte att ändra, allting är standard.
– Har ni inga andra typsnitt?
– Nej allt är standardiserat...
– Man kan inte lägga all text på en rad?
– Nä, det går bara in ett visst antal tecken.
Vänsterställa allting?
– Jag är ledsen, det går inte att påverka utseendet...
– Jamen det finns biljetter som har sett lite bättre ut!
– Allt är standard. Det går inte att ändra.
– Kan man inte göra någonting?
– Nej, jag är ledsen.
– Ok. Tack.

Romantiskt inlägg – igen. Forts.

Det andra romantiska fotot vi inte kan sluta titta på, med den romantiska bakgrundshistorien vi inte kan sluta förbättra är denna: Ruth Ansel och Bruce Weber är i Santa Fe för att fotografera skådespelerskan Jessica Lange för Vanity Fair. Hon har precis mött Sam Shepard, en annan stor skådespelare. De är galet kära (madly in love). Bruce Weber har försökt övertala Sam Shepard att han också ska vara med på bilderna, men han har vägrat.
De har fotat under en hel dag och när solen börjar gå ner och färgar landskapet gult rullar plötsligt en jeep in och ut kliver – Sam. Jessica och Sam kastar sig i lyckligt i varandras armar och börjar kyssas, (sa vi att dom var madly in love), dom kan inte sluta titta på varandra och Sam nyper Jessica skälmskt i näsan medan han dricker en öl som han trollat fram på ett väldigt avspänt romantiskt sätt.
Bruce Weber blir helt i gasen och fotar allt vad han förmår och på avstånd står art director Ruth Ansel och hoppar jämfota av glädje över vilken bra bildsvit hon kommer att få in i nästa nummer.
Det där sista har vi hittat på.

fredag 16 oktober 2009

Polly Allen Mellen

Om inte Polly Allen Mellen varit med i Avedon-filmen Darkness and light, skulle vi inte ha vetat att hon är så här stilig:



Eller har stylat så här snyggt:


Eller har ett så här snyggt damrum:



Tänk om jag ångrar mig


Och sen ångrar mig igen.

Diane Arbus



En annan mästerlig fotograf som Ruth Ansel arbetat med är Diane Arbus. Överst ett av hennes självporträtt där hon håller sin dotter. I filmklippet nedan berättar kanske samma dotter om sin mamma, ett år efter Arbus död 1971. Hon berättar bland annat om hur Arbus hade en japansk student som beundrade henne så mycket, men tyvärr inte förstod ett ord av vad hon sa och därför spelade in alla hennes föreläsningar för att få dem översatta. Hans inspelningar av hennes ord kunde sedan användas till en bok; Revelations formgiven av Yolanda Cuomo. Eftervärlden får vara tacksamma för att det finns hängivna studenter.

torsdag 15 oktober 2009

Äntligen fredag

– Hur många av dokumentärerna har du lyssnat igenom?
– Tretton. Du?
– Inne på sjunde. Den är intressant, handlar om humor i livets slutskede.
– Usch, jag mår inte bra...
– Inte jag heller. Ont i halsen, förkyld.
Min hy har blivit så konstig. Jag har fått utslag, nässelfeber, det kliar så fort håret ligger emot.
– Behöver du inte nån hudcreme bara? Du kanske är torr? På vintern blir man helt förstörd i ansiktet.
– Man ser förskräcklig ut.
– Ja du ser rätt sliten ut. Jag bestämde redan när jag var 20 att jag skulle flytta från Sverige efter 45. Bättre för hyn.
– Catherine Deneuve säger att man måste välja mellan "face" och "ass" när man blir äldre.
– Vadå?
– Antingen är man smal och har ett snyggt ass men ser tärd och rynkig ut i ansiktet. Eller också har man stort ass men är slät i ansiktet.
– Väldigt klok kvinna, Deneuve.
– Jag satsar på asset, du får satsa på fejset, så jämnar det ut sig.
– Smart drag att satsa på fejset för nu får hon bara spela snygga äldre kvinnor, när hon var ung var hon också snygg men fick alltid spela störd och psykotisk.
– Koka ruttna kaniner...
– Fast vi har blivit helt fixerade vid äldre kvinnor.
– Det är det enda vi pratar om.
(Tystnad)
– Jag fryser.
– Jag med. Mina händer har blivit lila för det är så kallt. Jag måste börja använda handskar när jag sitter vid datorn.
– Bra, då går det inte hål i tangentbordet heller.
– Jag kan inte sova på nätterna, jag vaknar kl. 3, kl. 4, kl. 5...
– Då somnar jag. Jag är hungrig hela tiden, jag åt för en halvtimma sen.
– ...jag sover ingenting fast jag är trött. Helt slut.
– Mina ögon bara rinner, jag tror att jag behöver glasögon.
– Grattis, du är ju så snygg i glasögon.
– Jag tror att man sitter för mycket framför datorn. Ögonen torkar ut. Huden med. Det är strålningen.
– Det där tror jag inte på, det är som när dom säger att man får cancer av att prata i mobilen. Jo, jag gick förbi sån där drop-in vaccination igår. Tog varenda spruta som fanns. Influensan, Hepatit, Borrelia... Hon frågade om jag skulle resa utomlands och undrade varför jag ville ta fästingsprutan nu i oktober och inte vänta till i vår.
– Tog du det på vårt kort?
– Jaaa. Det är för att jag ska kunna jobba...
– Du kände att det var viktigt att gardera dig ordentligt.
– Det är avdragsgillt tror jag, friskvård.
– Jag mår lite illa. Det är nog för att jag är hungrig.
– Jag kan inte gå och träna nu när jag är förkyld och då blir jag sinnessjuk också.
Vi får inte bli sjuka nu, det går bara inte. Inte förrän om tidigast två veckor.
– Vadå då?
– Jamen nästa vecka är det ju...
– Vadå?
– Ja du vet, hon... vad heter hon?
– Bea? Carin? Janet? Paula? Mary? Yolanda? Ruth? Jaså hon. Vad är det med henne?
– Hon kommer ju hit då.
– Just det. (paus) Hade glömt.
– Det blir kul.
– Ja.
– Om man lever tills dess.
– Tveksamt.

Romantiskt inlägg – igen.

Det finns två foton vi aldrig kan sluta titta på här på kontoret.
Den ena bilden föreställer en het tjugofemårig Ruth Ansel i luvtröja som... kysser... en het snygg man med uppknäppt jeansskjorta... det ser ut som att de ska ramla omkull vilken sekund som helst.

I vår publikation om Ruth Ansel hade vi skämmigt omedvetet, som i trans, dragit upp just den här bilden väldigt stort, större än alla Bazaarfoton. Någon var artig nog att påpeka detta. Nu är bilden liten eftersom vi valt att fokusera på hennes arbeten och inte hennes privatliv. Fy skäms.

Bildtexten som Ruth skickat lyder: Ett ögonblick fångat under en harpunfiskesemester (coolt!)(namn på Grekisk ö) tillsammans med (MANNENS namn), italiensk målare, fantastisk kock och blivande make. Sommaren 1963.
Vi fick välja mellan den bildtexten och: Jag gifte mig två gånger men det visade sig att jag inte var särskilt bra på det.
Vi valde det översta.

Nu vet ni svaret ni som frågat varför vi inte bloggar på engelska. Det är enkelt. 1. Vår engelska är kass. 2. Vi kan skriva heta inlägg om Ruth Ansels män utan att hon fattar nåt om hon googlar bloggen. Den andra bilden vi inte kan sluta titta på ska vi berätta om en annan dag.

Darkness and light


Han har tagit en hel del bra foton måste man säga, och i den här dokumentären kan man få se mer av mannen, myten, verken.

I det här klippet berättar Avedon om hur den berömda bilden med Natassja Kinski uppstod och om att han förmodligen skulle ha kunnat försörja sig som spågubbe på tivoli om han inte blivit fotograf eftersom han var så bra på att läsa av ansikten.
I slutet av klippet några av Richard Avedons böcker formgivna av Ruth Ansel och Mary Shanahan.

Som hittat!

Hm... vad ska man hitta på bland allt skoj som händer den 22 oktober? Det gäller att inte satsa på fel häst utan att få ut så mycket som möjligt. Detta händer den 22 oktober:

Smart Klubben, helkväll med macka och fika i pausen
Fjärrvärmemässan (obs, endast inbjudna)
Moneybrother, 295 kr
Ruth Ansel, 230 kr
SAN-konferens, gratis!

Vi har köpt biljetter till Moneybrother, bara så ni vet. Men ni kanske väljer att se en av världens bästa art directors som för första gången kommer hit och har med sig har en skräddarsydd föreläsning där hon berättar om sina unika femtio år i branschen där hon arbetat med historiens mest kända fotografer, reaktörer och största magasin men trots det förblivit relativt okänd själv. Ja, men det låter intressant. Det är ändå ungefär vad man lägger på en tråkig kväll på krogen, låter rimligt att istället lägga det på en rolig kväll på Moderna.

tisdag 13 oktober 2009

Ibland tänker vi på Marian Bantjes

Michael Bierut (inte Beirut för Guds skull) skrev den 12:e november 2006 en artikel i Design observer om när han var moderator på en paneldebatt på 92nd Street Y. Diskussionen handlade om bokdesign men trots att just bokformgivning är ett område där kvinnor dominerat och briljerat, fanns inte en enda kvinna närvarande i panelen. Bieruts artikel fick många kommentarer, intressanta och mindre intressanta. Läs dem allihop ändå, de ger en bra inblick i hur det fungerar i USA men kanske också på andra håll. Paula Scher ryter till, Milton Glaser kontrar, Lorraine Wild säger sitt.

Vår favoritkommentar kommer från Marian Bantjes:

"...Speaking of which, women need to be on their best behaviour. The cult of celebrity tolerates all sorts (Robert Brownjohn, anyone?) from alchoholism to sexual promiscuity, provided the celebrity is male.
I hope to see the day when we brag about our work, get rip roaring drunk, get in a fist-fight onstage, fall down a flight stairs, wake up in the morning with tree men, straggle out late to a morning press conference and be forgiven for all because we're just fucking geniuses that the design world would be impoverished without our inspirational enigmatic presence."

måndag 12 oktober 2009

Biljetterna har släppts

Boka här.

söndag 11 oktober 2009

Vi presenterar vår panel: Anna Thurfjell


Anna Thurfjell har varit verksam som art director sedan 2000. En stor del av den tiden har hon varit formchef på Svenska Dagbladet och just nu är hon extra aktuell med redesignen av tidningen. Hon kallar SvD för en 125 år gammal dam och redan 2004 var hon ansvarig för att göra om henne från broadsheetformat till tabloid. En redesign som fick priserna att regna över den unga damen Thurfjell. Om årets omarbetning säger Anna Thurfjell att man betonat skillnaden mellan vardag och helg. Man har tagit fram ett nytt typsnitt, Sueca, tillsammans med Feliciano Type Foundry. Vi tror att Anna Thurfjell kan ha en del att berätta om formgivningens betydelse för dagstidningar och vilken ställning helgbilagorna har fått i striden om läsarna.

Vi presenterar vår panel: David Hägglund


David Hägglund är art directorn som liksom Ruth Ansel har arbetat för Condé Nast, närmare bestämt på franska Vogue i Paris, på den tiden Fabien Baron var creative director. Innan dess var han en av grundarna av reklambyrån Storåkers. Förra året gästade han radioprogrammet Stil med tema Vogue. Formgivningen på tidningen har han bland annat beskrivit som: "Den är inte snäll, inte gullig, inte mysig. Nä, den är nog ganska elitistisk. Och konsekvent." Läs mer i den här intervjun gjord av Olle Lidbom.

Om killar vore typsnitt del 6. Mercury.


Mister Mercury, du har druckit en del och PRATAT oavbrutet i flera timmar. Du är verkligt slängd i käften, en retoriker med tjusig svansföring. Du snackar omkull precis vem som helst och vi får inte en syl i vädret. Du svänger dig med orden, pratar för högt, håller långa monologer, låtsas intresserad och viskar i våra öron långt efter att de andra blivit trötta och gått hem. Vi ser hur en del kollar surt, dom som tycker att du borde tona ner dig en smula. Låt dom stå där och tjura, det är dig vi har kul med ikväll.

Vi presenterar vår panel: Anja Cronberg


Anja Cronberg är visionären som gör tvärtemot alla andra. När tiderna blivit kärva, när de flesta tidningar lägger ner eller börjar se alltmer klonade ut, då bestämmer sig Anja för att starta en ny tidning med en ny ad till varje nummer. Vestoj, vars första nummer kommer ut i november, är en internationell modetidning utan vare sig säsongstrender eller nyheter. Istället kommer den att stå med ett ben i den akademiska världen och det andra modeindustrin. Anja Cronberg var tidigare redaktör för Acne Paper.

Kärnfullt

fredag 9 oktober 2009

Back to life, back to reality.

Vi känner oss ganska uppåt nu!!! Det är fredag, mrs Ansel på väg, det fixas, det trixas, det bloggas, det jobbas. Och som grädde på moset, ikväll ska det bläddras i dammiga böcker. Det är nu vi behöver ett ordentligt nedåttjack, ta ett djupt andetag och landa ordentligt på jorden. Det är nu vi går in på Sveriges radios pod och laddar ned någon av följande dokumentärer:

P3 Dokumentär Hans Scheike och hans kvinnor
P3 Dokumentär Baltutlämningen
P3 Dokumentär Kurdmorden
P3 Dokumentär Polismorden i Malexander
P3 Dokumentär Ni har ju cancer
P3 Dokumentär Massmordet i Falun
P3 Dokumentär Diskoteksbranden
P3 Dokumentär 90-talskrisen
P3 Dokumentär Åmselemorden
P3 Dokumentär Mordet på Anna Lindh
P3 Dokumentär Mordet på Fadime
P3 Dokumentär SPECIAL Sexköpslagen
P3 Dokumentär Bordellhärvan
P3 Dokumentär om den svenska Vietnamrörelsen
P3 Dokumentär om Året nynazisterna skakade Sverige
P3 Dokumentär Thomas Quick
P3 Dokumentär Kalixhärvan
P3 Dokumentär Skandia-affären
P3 Dokumentär SPECIAL om aborten
P3 Dokumentär HIV-skräcken
P3 Dokumentär IT-bubblan
P3 Dokumentär om IB
P3 Dokumentär Militärligan
P3 Dokumentär Skomakarligan
P3 Dokumentär Stureplansmorden
P3 Dokumentär Neurosedynkatastrofen
P3 Dokumentär Tvångsteriliseringarna
P3 Dokumentär om mordet på Olof Palme
P3 Dokumentär Estoniakatastrofen
P3 Dokumentär Lasermannen
P1 Dokumentär Plastpåsar i Indien
P1 Dokumentär Jag ser inte mitt barn
P1 Dokumentär Så länge jag kan se
P1 Dokumentär Jag kan inte se något
P1 Dokumentär Blind
P1 Dokumentär Mamma flyttar
P1 Dokumentär Pappa tar semester
P1 Dokumentär Ta judarna sist
P1 Dokumentär Sverige och de baltiska SS-männen
P1 Dokumentär Varför är jag här?
P1 Dokumentär Utsatta barn
P1 Dokumentär Att skrika sig trött
P1 Dokumentär Ärrad
P1 Dokumentär Rösterna inifrån
P1 Dokumentär Huset som sett så många dö
P1 Dokumentär Bota, lindra, trösta
P1 Dokumentär Håriga själar
P1 Dokumentär Det är bara pigor som är lyckliga
P1 Dokumentär Om det finns någon därute
P1 Dokumentär Vi säljer aldrig stugan
P1 Dokumentär Roligare kan man inte ha

Trevlig helg.

torsdag 8 oktober 2009

Irving Penn 1917–2009