tisdag 15 juni 2010

Boktipset med Dashwood David

Idag har vi varit med Ruth på Dashwood Books som kommer att stå för bokförsäljningen på torsdag. Dashwood Books är som himmelriket om man älskar fotoböcker. Allt är fint, väldigt fint, fina bilder med fint tryck på fint papper. Vi blir malliga när vi ser att vår bok ligger framme på disken. Ruth blir lika exalterad som vi i en sån här miljö, gemensamma intressen river som ni vet åldersbarriärer. Först vill hon ha boken Blumen av Collier Schorr, sen vill hon ha en bok av Ari Marcopoulos (7000 spänn, 2 exemplar kvar) och sen vill både hon och vi HA ALLT. Det känns som att vi tar över hela butiken och skrämmer iväg de andra kunderna.

Vi har fått höra att det är hit till ägaren David Strettell alla fotografer går när de vill ha råd och vi förstår varför. David är en initierad och passionerad bokhandlare som känner alla och har koll på detaljerna ”nu är det bestruket papper som gäller efter alla år av obestruket” och som ibland ger ut egna böcker, som en bok av vår favorit Ryan McGinley.
Vi bad David rekommendera två böcker till Hall of Femmes-bloggens läsare. Andra som köpt Hall of Femmes: Ruth Ansel har även gillat dessa böcker:

1. Das Land, Manfred Willman (Fotohof)
2. Everybody Knows This is Nowhere, Ryan McGinley (Dashwood books)

Precis när vi ska gå bromsar galleristen James Danziger in sin svarta sportbil. I bakluckan har han en låda med Ruths flyers färska från tryckeriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar