tisdag 31 augusti 2010

Farväl Hall of Femmes, länge leve Hall of Femmes!


Nu har det blivit time to say goodbye igen. I höst kommer vi att ge ut två nya böcker – Hall of Femmes: Lillian Bassman och Hall of Femmes: Carin Goldberg. Om de böckerna tar lika lång tid att göra som Ruth Ansels bok ses vi någon gång år 2012.

Bilden på oss är tagen av Ruths granne på hennes innergård. Ett år tidigare kom vi ut på samma innergård alldeles knäsvaga. Vi hade träffat Ruth för första gången och vi glömmer det aldrig.

Den här gången sitter vi på bänken och ska ta farväl, det är vår sista dag i New York. Vi är deppglada och helt slutkörda. Vi har sparat några privata frågor vi inte vågat ställa tidigare och som vi vill ha svar på så här sista gången vi ses, vi vill till exempel att hon ska berätta om sin ungdoms sommar tillsammans med en resande vattencirkus och vi vill att hon ska berätta allt om de (väldigt, väldigt) kända män hon dejtat. Ruth är pigg och munter och har just gått igenom vilka bilder hon inte är nöjd med och vill ha utbytta till nästa upplaga, hon har också synpunkter på pappersval och bindning, men det är bara bagateller. Hon bläddrar igenom boken för tusende gången och säger sen: Jag förstår inte varför ni har gjort en så här liten bok, jag tycker att ni skulle ha gjort en väldigt STOR bok om mig!

En designlegend har talat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar