fredag 27 mars 2009

Om Ruth Ansel





















































































Låt oss presentera Ruth Ansel. Kvinnan som alltid lyckats ringa in sin samtid. På 60-talet blev hon som 25-åring ad för Harper's Bazaar tillsammans med Bea Feitler. På 70-talet blev hon ad för The New York Times Magazine där hon stannade i 10 år. Och på 80-talet blev hon ad för Vanity Fair. Efter det har hon haft sin egen studio, Ruth Ansel Design och har bland annat formgivit böcker, nu senast den 1 m höga boken om Peter Beard. Idag är hon över 70 år och fortfarande verksam. Ruth är Stor. Alla vi träffat har talat om henne med enorm respekt. Det är Ruth vi drömt mest om att träffa även om vi inte vågade hoppas att det skulle bli så.

Ruth lägger ut falska e-mail adresser på nätet för att slippa bli kontaktad. För snart ett halvår sedan tog vi mod till oss och ringde henne, ett samtal som slutade med att hon barskt sa att hon skulle "kolla upp oss". Efter det hörde vi ingenting. Efter en nervös väntan kom ett mail från Ruth där hon berömde våra arbeten. Ingenting i vårt yrkesliv har haft lika stor betydelse. Det kändes som att få en inbjudan till ett sällskap, en öppnad dörr. Är det så här det känns att få vara med?
Man ska inte gradera sina stjärnor men om vi är tvungna så väljer vi Ruth Ansel. Imorgon ska vi träffas, behöver vi säga att vi är förväntansfulla?

1 kommentar:

  1. Har ni någon aning om vart man kan hitta en poster med Harpers Bazaar omslaget? Skulle vilja ha det på väggen hemma.. Mvh Carolina

    SvaraRadera